Toto

Penghitungan pelawat Macau Golden Week secara berurutan pada hari ke-5

Ketibaan pelawat ke Macau pada hari kelima tempoh percutian Minggu Emas musim luruh meningkat 14.7 peratus hari ke hari kepada 21,500, tetapi masih turun 86.7 peratus daripada tempoh tahun sebelumnya. Data terkini meletakkan https://intmedtourism.com/ jumlah ketibaan pelawat ke bandar itu sebanyak 98,592 antara 1 Oktober dan 5 Oktober (Isnin), turun 87.2 peratus daripada tempoh yang sama pada 2019.

Angka awal dari Polis Keselamatan Awam di bandar itu telah disusun oleh Pejabat Pelancongan Kerajaan Macau.

Jumlah ketibaan pelawat tanah besar pada 5 Oktober ialah 19,815, meningkat 12.6 peratus secara berurutan, tetapi turun 84.5 peratus berbanding tahun sebelumnya. Itu menyebabkan jumlah agregat pelancong China tanah besar https://htourist.net/ dalam tempoh lima hari pertama tempoh percutian kepada 92,499, turun 85.8 peratus daripada tempoh tahun sebelumnya.

Minggu Emas Oktober tahun ini menggabungkan Festival Pertengahan Musim Gugur berasaskan kalendar lunar, serta Hari Kebangsaan 1 Oktober China. Majlis Negeri China telah menetapkan 1 Oktober hingga 8 Oktober, termasuk, sebagai tempoh cuti.

Minggu Emas musim luruh 2020 telah dilihat oleh beberapa penganalisis pelaburan sebagai detik penting untuk mengukur kemungkinan kekuatan mana-mana kemunculan semula tahun ini dalam hasil perjudian kasar kasino untuk pasaran Macau, selepas gangguan awal yang disebabkan oleh Covid-19.

Bilangan ketibaan pelawat pada hari-hari awal tempoh percutian adalah https://gifetgif.com/ “mengecewakan,” kata nota Isnin daripada penganalisis David Bain, dari Roth Capital Partners LLC.

“Kami percaya hari pertama hingga empat lawatan Oktober mengecewakan, walaupun di antara ramalan yang lebih rendah,” tulis Encik Bain. “Konsensus Oktober jangkaan GGR [hasil permainan kasar] untuk -71 peratus berkemungkinan [disederhanakan] – sekali lagi,” tambahnya.